Stiftelsen Tredje Testamentet i Göteborg har tagit sig an uppgiften att informera non-profit om Martinus verk genom hemsidor på Internet, tryckt informationsmaterial och genom att stötta enskilda initiativ till utställningar, allt sedan stiftelsen grundades för 20 år sedan.

I samband med rättsprocessen mot några personer, som har tryckt upp, och till självkostnadspris sålt, Martinus oförändrade originalverk, utan tillstånd från Martinus Institut, har MI även riktat kritik mot STT. I oktober 2019 skickades ett brev till stiftelsen med krav om att vi lägger ned våra hemsidor. Stiftelsen ställer sig oförstående till detta, men när vi försöker få igång en dialog med MI svarar de med ett mejl som hänvisar till advokaten, som i sin tur skriver till oss igen, och som det framgår lägger man fram en rad krav, bl.a. att man vill pressa Rolf Elving ut ur Stiftelsens styrelse. För att informera om denna händelse till Sakens vänner läggs MI’s brev och våra svar till allmän kännedom här. Frågor och kommentarer på detta meddelande eller på brevväxlingen i bifogade PDF-fil kan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Stiftelsen har aldrig tidigare fått något brev med kommentarer till våra hemsidor eller annat. Vi ställer oss alla bakom behovet av att skydda Martinus verk och se till att det inte ändras eller missbrukas, och för att se till att det presenteras på rätt sätt. Det är ju därför vi finns.

Alltså kommer vi sitta lugnt i båten och fortsätta medan anden växer och skingrar molnen, såsom vi ser det på framsidan av verket. Informationsarbetet fortsätter och är när detta skrivs redan på väg in i en ny fas.

Stiftelsen Tredje Testamentet

 

Brev 1a från Martinus Instituts advokat. Den 22. oktober 2019.
Brev 1b bilaga till brev från MI. 1:a dom mot dom anklagde 4 personer i Danmark 2014.
Brev 2 STT svar på brev från MI. Den 31. oktober 2019.
Brev 3 från Martinus Instituts advokat. Den 4. november 2019.
Brev 4 STT svar på brev från MI. Den 18. november 2019.
Brev 5 från Martinus Instituts advokat. Den 3. december 2019.
Brev 6 från Martinus Instituts advokat. Den 29. maj 2020.
Brev 7 STT svar på brev från MI. Den 14. juli 2020.
Brev 8a STT til rådet på Martinus Institut. Den 19. augusti 2020.
Brev 8b Rolf Elving: "Efter mig syndafloden" skickat med i brevet den 19. augusti.
Brev 9a från Rådet på Martinus Institut. Den 30. september 2020.
Brev 9b från Martinus Instituts advokat. Den 30. september 2020.
Brev 10 STT svar på brev från MI. Den 16. november 2020.

Samlad korrespondens mellan MI och STT i en pdf.